طباعة

Kan nogle af de mange konkurser undgås?

Up_or_downHvorfor er der virksomheder inden for én branche, der går konkurs, medens andre virksomheder inden for samme branche klarer sig godt?

Dette spørgsmål har været stillet mange gange, og der har løbende været mange forklaringer på årsagerne. Imidlertid viser det sig næsten altid, at det er ledelsen i virksomheden, der er forklaringen.

 Mange virksomhedsledere har været i stand til med succes, at udvikle og drive en virksomhed i opgangtider, men så snart der kommer dårligere tider, så går det galt, og virksomheden tjener ikke længere penge nok til at overleve.

Når markedet forandrer sig, er det i de fleste tilfælde også nødvendigt at ændre strategi i virksomheden. Det der var rigtigt at gøre i går er ikke mere nødvendigvis det rigtige at gøre i morgen. Men hvordan får man lavet en ”Turn Around”, så man undgår konkursen. 

En af mulighederne er at gennemgå hele virksomhedens idegrundlag, dens produktprogram, kundeunderlaget samt omkostningsstrukturen og se på hvilke muligheder, der er for virksomheden. Med andre ord skal virksomheden i gang med en strategiproces. Det er ikke nok blot at skære omkostningerne, for det kan medføre, at man ikke får set på markedsmulighederne. Derfor er det nødvendigt med en mere gennemgribende proces.

Nu er en strategiproces/"Turn Around" ikke noget ejerlederen normalt har prøvet før, så derfor er det vigtigt, at man henvender sig til eksterne rådgivningsvirksomheder, der har kendskab til processerne og som selv har været perosnligt involveret i virksomhedsledelse.

Der findes mange rådgivningsvirksomheder, men 2R-Consult ApS har igennem mange år assisteret flere virksomheder med strategiudvikling og derfor i stand til at gennemføre en proces, hvor der bliver taget højde for de omkostninger, der er forbundet med processen og mulighederne for en forøget indtjening.

Vent ikke til det er for sent. Alt for mange virksomheder håber på, at det nok bliver bedre om kort tid, men hvis man lader stå til, så er risikoen for konkurs større. Hvis man ikke selv ønsker at påvirke fremtiden vil fremtiden påvirke dig, og det kunne være i en forkert retning, hvis du ikke selv er med til at bestemme retningen.

Kontakt 2R-Consult ApS og hør hvad der kan gøres, for at sikre din virksomhed.

Du kan læse  på www.2r-consult.dk.

11. november 2010/Aage Ramsgaard

Kontakt 2R-Consult ApS for en uforpligtende samtale

2R-Consult ApS tilbyder, at deltage i et uforpligtende møde vedrørende problemstillingen i netop din virksomhed.
Det første møde vil altid være gratis, dog med en fakturering af kørte kilometer.
Timeprisen er fast 850 kr. men aftales der et længere forløb, så kan der også aftales en fast pris for en veldefineret opgave.
Ring på 26169400 eller klik her – så kommer du direkte ind på min kontaktside.